Mijn specialisaties

Door middel van verschillende technieken kan een medisch pedicure veel voetproblemen verhelpen. De specialistische technieken zijn; nagelregulatie, nagelprothese, antidruk, geltechniek en orthesiologie. 

Ik kan u het volgende aanbieden:

  • Nagelregulatie techniek. Dit is een techniek waarbij ingroeiende nagels/tunnelnagels d.m.v. een beugel, B/S Spange of een Lugaclip T-vorm wordt gecorrigeerd. In principe kan iedere nagel weer in een gewenste vorm worden gebracht. 

  • Nagelprothese techniek/nagel reparatie. Door middel van acryl of gel kan een beschadigde of afgebroken nagel worden gerepareerd. 

  • Antidruk-techniek. Dit is een techniek die wordt toegepast om pijnklachten direct te verminderen. Drukpunten worden drukvrij gelegd waardoor pijnklachten afnemen. 

  • Geltechniek. Met gel kunnen de nagels worden gerepareerd. Hierbij denkend aan de volgende problemen; schimmelnagels (mycose), gespleten nagels of afgebroken nagels etc. Wel is het belangrijk om bij een mycosenagel die is gerepareerd met gel, een antimycose middel te gebruiken, deze is te verkrijgen in de praktijk. Ik maak gebruik van de gel van LCN, genaamd LCN WILDE-PEDIQUE Silver Plus. Dit is een elastische 1-fase kunststof die zich optimaal aan de afwikkeling van de voet aanpast. De “plus” staat voor een bijzonder anti-mycotische toevoeging. De toevoeging van de werkstof “microzilver” maakt de Wilde-Pedique Silver Plus uniek. Het innovatieve Wilde-Pedique Silver Plus bezit een antibacteriële werking die aan dit edelmetaal wordt toegekend.

  • Orthesiologie (orthese). Een orthese is een op maat gemaakte siliconen hulpstuk. Dit materiaal wordt o.a. gebruikt voor het maken van oordopjes. Medisch pedicures gebruiken dit materiaal om hulpstukjes te maken voor probleem locaties tussen of rondom de tenen wanneer men last heeft van bijvoorbeeld een likdoorn. Een orthese is makkelijk in gebruik, makkelijk schoon te houden en gaat langdurig mee. 

 

Foto: Nagelbeugel en B/S Spange.

Foto: Behandeling nagelprothese techniek.

Foto: Antidruk-techniek bij een likdoorn op de kleine teen. 

Foto:Antidruk-techniek bij een likdoorn op de kleine teen. 

Foto: Geltechniek. De mycosenagel is gerepareerd met gel met daarover nagellak.

Foto: Orthesiologie (orthese bij een likdoorn op de kleine teen.)

Foto: Orthesiologie (orthese bij mortonse neuralgie.)